Cele mai bune țări de vizitat în octombrie

Luna octombrie este o explozie de culori strălucitoare în majoritatea țărilor din emisfera Despre seriale nordică. Este sezonul de tranziție al toamnei, cel în care ploile se retrag, aerul se usucă și copacii își pierd frunzele pentru a se pregăti pentru o iarnă lungă și leneșă.

Cele mai bune țări de vizitat în octombrie

CUPRINS:

  1. Cele mai bune țări de vizitat în octombrie
  • Croația
  • Portugalia
  • Italia
  • Scoția
  • Turcia
  • Franța
  • Nepal

Cele mai bune țări de vizitat în octombrie

Unele dintre cele mai bune țări de vizitat în luna octombrie sunt Turcia, Portugalia, Italia, Croația și Franța, printre altele.

Islanda este un loc cu totul special în această lună, deoarece aurorele boreale sunt ușor de văzut și, de asemenea, pentru durate mai lungi; în timp ce Scoția găzduiește ritualuri celtice atât de magice în ajunul Samhain (Halloween).

Croația

Croația este o parte prețioasă a Europei de Est, situată pe coasta Mării Adriatice. Ea găzduiește aproape o mie de insule și constituie una dintre cele mai râvnite atracții turistice pentru Alpii dinamici, charisma medievală a capitalei sale Zagreb, orașul cu ziduri de piatră de la malul Adriaticii – care este Dubrovnik, o mulțime de muzee și arhitectura gotică uluitoare cu o notă renascentistă din orașele sale de coastă.

Octombrie devine un moment bun pentru a vizita Croația pentru vremea liniștită din această lună. Umiditatea rămâne scăzută, iar ploaia se intensifică doar pe măsură ce trece luna.

Lucruri de făcut în Croația

Începe călătoria prin a face un tur al Parcului Național Lacurile Plitvice, cunoscut pentru minunile sale naturale, printre care cascadele maiestuoase și canionul imens de calcar.

De asemenea, poți merge pe insula Hvar din Marea Adriatică pentru a te relaxa, pentru a explora zidurile sale din secolul al XIII-lea, fortărețele și arhitectura renascentistă pitorească.

Portugalia

Patria vinului „Porto”, cea mai veche țară din Europa, Portugalia este o minune a Europei, situată în partea de sud-est a acesteia. O călătorie în această țară va fi cu siguranță un amestec eclectic de istorie antică, arhitectură care a supraviețuit timpului, plaje care te fac să vrei să nu mai pleci, biserici cu clopote și turnuri și, bineînțeles, fotbal.

Sărbătorile din octombrie sunt în general foarte plăcute în Portugalia, cu o medie de 23ºC în cursul zilei, în timp ce temperaturile scad la 15ºC noaptea. Este toamnă, dar se pot aștepta ploi ușoare, însă nu suficient pentru a îți strica planurile.

Lucruri de făcut

Există destul de multe locuri minunate în Portugalia care merită vizitate, începând de la locurile medievale până la cele care s-au adaptat la epoca modernă.

Explorează Lisabona, capitala, fă plimbări în cartierul Baixa și în centrul orașului.

În Porto, vizitează râul Douro și suburbiile de la malul mării, care par desprinse dintr-un vis renascentist. Petrece un weekend pe Insula Madeira, vizitează Estádio Municipal de Braga și ascultă muzică în barurile Fado.

Italia

Italia, patria pizzei, a pastelor și a Romei, este una dintre cele mai renumite destinații europene de vacanță din lume. Cu generozitatea pe care i-o oferă natura, precum și cu o dâră de moștenire istorică străveche pe care o deține în clădirile, monumentele și statuile sale, Italia este cu adevărat un festin pentru simțuri.

Octombrie devine o lună frumoasă pentru a explora minunile Italiei, după vară urmând o toamnă răcoroasă.

Lucruri de făcut

Explorează orașul Roma, vizitează Colosseumul și fântâna Trevi, Forumul Roman, Bazilica Sfântul Petru; ia prânzul în cafenele elegante și drăguțe, savurează o înghețată de fistic plimbându-te pe străzile pietruite ale Romei și nu uita să vizitezi Vaticanul.

Florența este o altă destinație frumoasă pentru istorie și renaștere, orașul lui Da Vinci. Acest oraș este plin de faimoasele sculpturi ale lui David, de Duomo și de Galeria Uffizi.

Veneția este o altă minune, orașul canalelor care se mândrește cu plimbările cu gondola, în timp ce Milano este capitala modei din Italia. De asemenea, vizitează Turnul Înclinat din Pisa, petrece timp pe Insula Capri și pe Lacul Como și, în cele din urmă, explorează ruinele orașului antic Pompei. Sicilia este o altă insulă excelentă de vizitat, la fel ca și coasta Amalfi.

Scoția

Scoția a fost parte integrantă a Regatului Unit încă de la sângeroasa bătălie de la Culloden, purtată între britanici și iacobitii scoțieni în 1746.

Poienile verzi și munții stâncoși și reci, plini de noroi și ploi, râuri și povești, sunt cele care împletesc o Scoție la fel de prinsă în urzeala timpului pe cât a evoluat în secolul XXI.

În luna octombrie, Scoția vede cum sezonul de vară se pierde liniștit în toamnă, iar temperaturile scad de la 20°C la 9°C până la sfârșitul lunii. În octombrie, mulțimea începe să se subțieze și, prin urmare, se creează locuri turistice libere și tarife reduse oriunde ai merge.

Ziua de 31 octombrie marchează ajunul festivalului Samhain (Halloween) și are rădăcini străvechi în tradițiile celtice. Toate casele din Scoția aprind focuri de tabără uriașe în fața locuințelor lor pentru a alunga fantomele morților, se culeg napi pentru a aprinde felinare și se spune că sezonul verii și al recoltei se încheie, pentru a face loc sezonului iernii reci și întunecate.

Lucruri de făcut

Vizitează Cairngorms și Northwest Highlands, stai lângă Loch Ness și ascultă povestea monstrului din Loch Ness. Loch Lomond este un alt mare lac. Explorează, de asemenea, fermecătoarea Insulă Skye. Pentru a fi martor la grozăvia bătăliei de la Culloden, vizitează mlaștina Culloden, locul în care haitele roșii britanice i-au măcelărit pe locuitorii din Highland.

Muzeul de acolo este o amintire a vitejiei scoțiene. Vizitează orașele Inverness și Glasgow și savurează un whisky uimitor. În Edinburgh se află, de asemenea, Palatul Holyrood, castelul Edinburgh și strada Princess.

Pentru a-i cunoaște mai bine pe scoțieni, mergi în pub-urile sau barurile locale și stai de vorbă cu localnicii pentru a afla povești despre zâne și elfi.

Turcia

Turcia este un amestec încântător de moduri de viață orientale și occidentale, cu o cultură veche de secole care a fost influențată atât de islam, cât și de creștinism, de turci, asirieni și romani.

Turcia de astăzi este ceea ce a fost cândva Imperiul Otoman, cu capitala sa modernă, Ankara, și vechea capitală, Istanbul.

Luna octombrie în Turcia marchează o medie de 16ºC, deci o toamnă de vară. Serile devin răcoroase, în timp ce ploile sunt rare (10 zile), cu 6 ore de soare.

Lucruri de făcut

Vizitează Moscheea Albastră din secolul al XVII-lea, numită Hagia Sophia. Cândva o bazilică ortodoxă grecească, aceasta a căzut mai târziu în mâinile Imperiului Otoman și a devenit moschee. Astăzi este un muzeu.

De asemenea, merită explorat Palatul Topkapı, Moscheea Sultan Ahmed, marile bazaruri din piața veche și bazarul de mirodenii unde se vând condimente exotice, fructe uscate, nuci, bijuterii etnice, suveniruri și faimoasa cafea turcească. Alte atracții includ Castelul Ankara, orașul Pamukkale și Hierapolis (un vechi oraș termal roman). Mergi în Cappadocia, în centrul Antoliei, pentru o frumusețe de neegalat și în Mardin pentru cerul limpede și munții de culoarea muștarului.

Franța

Sinonimă cu Louis Vuitton, Turnul Eiffel și vinul, Franța este o țară care își lasă cu adevărat oaspeții îndrăgostiți de ea. Prezentată ca fiind capitala mondială a modei, această țară este cunoscută pentru limba sa atrăgătoare și pentru oamenii săi pasionali.

Octombrie devine vârful toamnei în Franța, o perioadă foarte răcoroasă, cu o temperatură medie de 14°C, care scade treptat la aproximativ 9 până la sfârșitul lunii.

Această perioadă a sezonului este, de asemenea, cunoscută pentru recoltarea strugurilor și, prin urmare, există o abundență de recolte de vin și festivaluri de mâncare.

Lucruri de făcut

Vizitează obiectivele turistice din capitala Franței – Paris; de la Turnul Eiffel și Muzeul Luvru la Notre Dame și Palatul Versailles, există prea multă istorie și patrimoniu de secole de cules aici.

Plimbă-te pe numeroasele străzi și magazine de modă din Paris. În această lună a recoltei, mergi la o degustare de vinuri în Alpii francezi sau la o degustare de brânzeturi în Burgundia. Explorează teatrul roman din Lyon, desenele antice din Lascaux și multe altele.

Nisa este un alt oraș grozav pentru întinderile sale de plaje cu pietriș și pentru bucătăria franceză excelentă. Riviera franceză trebuie să fie, de asemenea, pe lista ta, precum și Moulin Rouge. Disneylandul din Paris este, de asemenea, foarte râvnit de toată lumea.

Nepal

Nepal este o țară fără ieșire la mare, situată în Himalaya, în Asia de Sud. Țara a evoluat ca o destinație turistică râvnită de excursioniști, drumeți, pasionați de aventură și căutători de pace. În luna octombrie, Nepalul devine una dintre cele mai râvnite destinații turistice din lume. Temperatura medie în Nepal în luna octombrie este de 20°C, ceea ce o face perfectă pentru activități în aer liber fără a transpira.

Lucruri de făcut

Drumeții, drumeții, drumeții. Dacă nu te afli în Nepal pentru a cuceri Everestul, atunci cu siguranță ești aici pentru a face drumeții pe vârfuri mai mici, sau cel puțin pentru a parcurge trasee de mers pe jos.

Există o serie de rute și trasee aici care merită încercate, atât pentru începători, cât și pentru drumeții experimentați. De la Poonhill Trek la Manaslu până la Everest Base Camp Trek, cei experimentați se vor distra de minune.

Pentru cei care abia învață, se poate merge spre Mera Peak sau Island Peak. În orașul lacustru Pokhara poți practica pescuitul, alpinismul, plimbările cu barca, vizitarea obiectivelor turistice și drumețiile.

Ciclismul montan este deosebit de renumit în Valea Kathmandu, alături de vizitarea unor locuri precum Templul Pashupatinath, Stupa Swayambhunath, Templul lui Kumari, Stupa Boudhanath și Piața Durbar.

Check Also

Drob de porc – rețetă. Alternative delicioase pentru masa de Paște

Drob de porc – rețetă. Alternative delicioase pentru masa de Paște

Drobul de porc, de pui sau de miel reprezintă unul dintre cele mai apreciate aperitive …

Leave a Reply

Your email address will not be published.