Cele mai populare jocuri video din toate timpurile

Vremurile dificile pe care le trăim i-a determinat pe unii oameni să simtă din ce în ce mai mult nevoia să se distreze după despre seriale bunul lor plac, mai ales în ultimii doi ani.

Cele mai populare jocuri video din toate timpurile - Despre seriale

CUPRINS:

  • Cele mai populare jocuri video
  • Grand Theft Auto 5
  • Call of Duty 4: Modern Warfare
  • PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUGB)
  • Super Mario Bros.
  • Pokemon Red/Blue/Green/Yellow
  • The Sims
  • Mario Kart 7
  • Sonic the Hedgehog!
  • Tetris Minecraft

Cum vechile forme de divertisment se epuizează destul de repede, cea mai la îndemână variantă o reprezintă jocurile video, o sursă de distracție pentru milioane de tineri. Această industrie este una dintre cele mai dezvoltate și se află într-o continuă evoluție.

Cele mai populare jocuri video

Companiile dezvoltatoare oferă consumatorilor cele mai interesante și mai atractive jocuri video interactive, care oferă o experiență cu adevărat imersivă. Altfel spus, o experiență care îi ajută pe gameri să te transpună și să descopere noi trăiri și perspective de a privi lucrurile.

În cazul în care intenționezi să investești într-o astfel de plăcere este important să știi care sunt cele mai populare jocuri video care au fost create vreodată.

Trebuie să știi că vânzările nu reprezintă întotdeauna singura valoare relevantă pentru calitatea unui joc video, însă poate fi considerată o măsură-etalon a influenței pe care au avut-o de-a lungul timpului unele jocuri.

În cele ce urmează îți prezentăm o listă cu cele mai populare jocuri care și-au găsit fani pretutindeni în lume, inclusiv în România.

Grand Theft Auto 5

Lansat în 2013, Grand Theft Auto 5 este fără îndoială unul dintre cele mai bine vândute jocuri video din toate timpurile, cu peste 155 de milioane de copii comercializate în toată lumea. Este un joc video de acțiune-aventură de tipul „open world” dezvoltat de Rockstar North și publicat de Rockstar Games.

Call of Duty 4: Modern Warfare

Este un joc first-person shooter dezvoltat de către compania Infinity Ward și publicat de Activision. Este cel de-al șaselea din celebra franciză „Call of Duty”, care a stabilit noi standarde în materie de „shootere”. Acest joc a captivat mulți ani după lansarea sa din 2009, iar gamerii încă își doresc un remake. Povestea construită de precedentele versiuni a fost mult îmbunătățită, făcând ca modurile de joc, de obicei lipsite de caracter, să fie semnificativ mai bune.

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUGB)

PUGB a popularizat genul „battle royale” și a înregistrat vânzări de aproape 100 de milioane de copii în cei patru ani și jumătate scurși de la lansarea pe piață. În ceea ce privește numărul de jucători, cifrele sunt mult mai mari, și anume peste 400 de milioane. Dintre aceștia, circa 350 de milioane provin din versiunea dedicată dispozitivelor mobile, care este gratuită. În PUBG, 100 de jucători se luptă pe o insulă pentru supraviețuire. Aceștia trebuie să jefuiască arme și echipamente pentru a deveni mai puternici în timp ce se luptă cu alți jucători și încercând să rămână în interiorul hărții care se micșorează în continuu.

Super Mario Bros.

Super Mario Bros. a fost lansat odată cu primele jocuri care puteau fi jucate acasă pe consolele Nintendo (NES), iar de atunci a ajuns pe multe alte sisteme. Jocul a fost vândut în peste 40 de milioane de copii pe NES, în timp ce alte peste 8 milioane au venit din lansările de pe consolele Wii Virtual Console, Game Boy Color si Game Boy Advance. În Super Mario Bros. 3 au fost introduse o serie de „power ups” pentru eroul Mario, ceea ce a făcut jocul și mai interesant pentru fanii seriei.

Pokemon Red/Blue/Green/Yellow

Pokemon a creat o adevărată isterie la nivel mondial.Jocurile Pokemon din prima generație – Red/Blue/Green/Yellow – reprezintă mai mult de 20% din totalul de 275 de milioane de copii ale tuturor jocurilor Pokemon vândute în toată lumea. Aceste patru jocuri reprezintă primii pași în lumea Pokemon, cu toate minunile și emoțiile sale. În această lume, jucătorul primește un Pokemon de la Profesorul Oak și trebuie să călătorească în regiunea Kanto, unde trebuie să lupte și să cucerească toate sălile de sport.

The Sims

În acest joc jucătorul își trăiește viața în suburbii și desfășoară diverse activități zilnice Pare un concept ciudat la început, dar a devenit interesant datorită inteligenței artificiale. Acest lucru a permis NPC-urilor să își ducă viața și a dus la interacțiuni foarte unice. Jucătorul putea controla fiecare aspect al vieții acestor personaje, inclusiv rutina lor zilnică, casa și cariera. The Sims a fost un succes imens de piață, fiind recompensat cu numeroase premii. Acest joc are o redare infinită deoarece nu se termină niciodată.

Mario Kart 7

Mario Kart 7 este cel mai vândut joc al Nintendo 3DS, fiind comercializat în peste 60 de milioane de copii în toată lumea. Seria Mario Kart a fost un mare succes comercial, însă avionul, abilitatea de a conduce pe sub apă și personalizarea completă a vehiculului care au fost introduse în această versiune au făcut jocul și mai interesant. Cu toate acestea, jocul de bază este același, atrăgând cu ușurință pe oricine este familiarizat cu oricare dintre jocurile Mario Kart.

Sonic the Hedgehog!

Jocul cu simpaticul arici albastru a fost inspirat de jocurile Mario Bros., iar prima versiune, care datează din anul 1991, a fost, spun unii, și cea mai populară dintre toate. În acest joc gamer-ul îl manipulează pe Sonic, care aleargă peste diverse obstacole și luptă cu tot felul de roboți pentru a elibera animalele de maleficul doctor Robotnik. Sonic the Hedgehog! a fost cel care a contribuit din plin la ascensiunea consolelor Sega Genesis.

Tetris

Jocul creat în 1985 de Alexei Pajitnov a fost jocul copilăriei multora dintre noi. Acesta s-a comercializat în aproximativ 70 de milioane de exemplare în toată lumea, iar majoritatea vânzărilor provin din aplicația mobilă a jocului de puzzle care și-a găsit peste 400 de milioane de consumatori.

Minecraft

Este imposibil de imaginat cum ar arăta astăzi industria jocurilor video fără Minecraft. Chiar dacă a evoluat de-a lungul timpului, acest joc nu a pierdut niciodată din vedere importanța poziționării imaginației unui jucător ca sistem central. Vânzările cumulate de Minecraft pentru console video, smartphone și PC a atins un volum de aproape 200 de milioane de unități.

Check Also

Unde te Unde te dai pe tiroliană în România – cele mai lungi tiroliene dai pe tiroliană în România – cele mai lungi tiroliene

Unde te dai pe tiroliană în România – cele mai lungi tiroliene

Instalații de tiroliană în România sunt foarte multe, unele cu adevărat spectaculoase. Iată care sunt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *