Dulceață de lapte – cum faci dulce de leche

Dulceață de lapte sau dulce de leche este un desert originar din America Latină și este făcut, așa cum îi spune și numele, Despre serialero din lapte și zahăr. Iată cum poți prepara dulce de leche acasă:

Dulceață de lapte – cum faci dulce de leche - Despre serialero

CUPRINS:

  • Ce este dulce de leche sau dulceața de lapte
  • Cum se face dulceață de lapte sau dulce de leche
  1. Dulceață de lapte sau dulce de leche – rețeta tradițională
  2. Dulce de leche din lapte condensat
  • La ce se folosește dulceață de lapte sau dulce de leche

Ce este dulce de leche sau dulceața de lapte

Dulce de leche, cunoscută și sub numele de lapte caramelizat sau dulceață de lapte, este un preparat care se obține prin încălzirea lent a zahărului și a laptelui pe o perioadă de câteva ore. Substanța rezultată își capătă o consistență tartinabilă, asemănătoare unui sos. Este de obicei folosit pentru a acoperi sau umple alte alimente dulci.

Dulce de leche este un desert originar din America Latină. În anumite regiuni, dulce de leche făcut cu lapte de capră se numește cajeta.

În franceză se numește uneori confiture de lait. Este cunoscut și sub numele de kajmak în bucătăria poloneză, unde a fost creat independent pe baza de kaymak turcesc, un fel de cremă coagulată. Kajmak este cel mai frecvent folosit pentru napolitane sau plăcinta mazurek consumată în mod tradițional de Paște.

Cea mai comună rețetă de dulceață de lapte necesită fierberea lentă a laptelui și zahărului, amestecând aproape constant, până când amestecul se îngroașă și capătă o culoare maro-aurie și o textură cremoasă. Alte ingrediente, cum ar fi vanilia, pot fi adăugate pentru aromă.

Dulce de leche, are, așadar o consistență netedă și o aromă asemănătoare caramelului. Spre deosebire de sosul de caramel, care se face prin rumenirea zahărului și apoi adăugarea de smântână și unt, dulce de leche se face prin fierberea ușoară a laptelui, ceea ce menține o aromă plăcută de lapte.

Dulce de leche – dulceață de lapte Cum se face dulceață de lapte sau dulce de leche Dulce de leche se poate face în două moduri, ambele foarte populare, însă diferite din punct de vedere ale complexității.

Dulceață de lapte sau dulce de leche – rețeta tradițională

Ingrediente:

4 căni de lapte

1¼ cană de zahăr

1 vârf linguriță de bicarbonat de sodiu

1 linguriță de vanilie

Mod de preparare:

Amestecați 4 căni de lapte, 1¼ de cană de zahăr și ¼ de linguriță de bicarbonat de sodiu într-o cratiță mare de 3 până la 4 litri. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe fără acoperire, amestecând din când în când, până când se caramelizează și se îngroașă, aproximativ 1½ până la 1¾ oră. După aproximativ o oră, amestecați încontinuu pe măsură ce laptele se caramelizează, pentru a evita arderea. Se amestecă apoi și 1 linguriță de vanilie. Transferați într-un bol pentru a se răci și apoi puteți servi.

Ingrediente:

1 l lapte condensat

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 220 de grade, cu grătarul pus în mijloc. Turnați conținutul unei cutii de lapte condensat îndulcit într-un vas de yena și acoperiți strâns cu folie. Puneți vasul într-o tavă și adăugați suficientă apă fierbinte pentru a ajunge la jumătatea vasului. Coaceți laptele în mijlocul cuptorului timp de 45 de minute. Verificați nivelul apei și adăugați suplimentar, dacă este necesar, apoi continuați să coaceți încă 45 de minute sau până când laptele este gros și maroniu. Scoateți vasul din baia de apă și răciți, neacoperit.

La ce se folosește dulceață de lapte sau dulce de leche

Fursecuri cu dulce de leche Dulce de leche poate fi consumat ca atare, dar este mai frecvent folosit ca topping sau umplutură pentru alte alimente dulci, cum ar fi prăjituri, churros, vafe, crème caramel, cu fructe precum banana și înghețată. De asemenea, se poate pe clătite sau pe pâine prăjită, în timp ce varianta franceză confiture de lait este servită în mod obișnuit cu fromage blanc.

Check Also

Unde te Unde te dai pe tiroliană în România – cele mai lungi tiroliene dai pe tiroliană în România – cele mai lungi tiroliene

Unde te dai pe tiroliană în România – cele mai lungi tiroliene

Instalații de tiroliană în România sunt foarte multe, unele cu adevărat spectaculoase. Iată care sunt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *