Unde te dai pe tiroliană în România – cele mai lungi tiroliene

Instalații de tiroliană în România sunt foarte multe, unele cu adevărat spectaculoase. Iată care sunt cele mai lungi Despre seriale trasee de tiroliană din România:

Unde te Unde te dai pe tiroliană în România – cele mai lungi tiroliene  dai pe tiroliană în România – cele mai lungi tiroliene

CUPRINS:

  1. Instalații de tiroliană în România
  2. Tiroliană în România – cele mai lungi tiroliene
  • Tiroliana La Palma – Sucevița
  • Tiroliana de la Canionul 7 Scări
  • Tiroliana de la Cernica
  • Tiroliana de la Gărâna – Caraș-Severin
  • Tiroliana Cheile Turzii
  • Tiroliana Arsenal Park Orăștie
  • Tiroliana de peste lac – Brașov

Instalații de tiroliană în România

În țara noastră sunt zeci de parcuri de aventură cunoscute și cele mai multe dintre ele au și trasee de tiroliană, aceasta fiind o activitate îndrăgită de copii și adulți deopotrivă datorită senzațiilor pe care le oferă.

Tiroliana este un sistem de transport format dintr-o coardă fixată între două puncte situate la înălțime și un scripete fixat pe coarda superioară. Ea este prevăzută cu centură de siguranță. În țara noastră sunt foarte multe instalații de tiroliană, cea mai lungă dintre ele depășind un kilometru.

Tiroliană în România – cele mai lungi tiroliene

Cea mai lungă tiroliană pe un singur segment din România se află în județul Suceava și are lungimea de 1,1 kilometri. Vârsta minimă a celor care se pot da pe această tiroliană este de 7 ani, iar maximumul de greutate acceptat este de 125 de kilograme.

Megatiroliana „La palma” se află în Bucovina, între Sucevița și Ciumarna. Este, cu siguranță, cea mai căutată experiență de adrenaliană din Bucovina. Tiroliana dispune de două sisteme de frânare aduse din Suedia şi Statele Unite ale Americii, iar viteza cu care coboară un om poate ajunge chiar şi la 100 km/h.

Tiroliana de la Canionul 7 Scări

Tiroliana de la Canionul 7 Scări are în total 2,1 kilometri şi 23 de trasee pentru adulţi şi copii, cu o înclinaţie între două şi patru grade. Cel mai scurt dintre trasee are 47 de metri, în timp ce cel mai lung măsoară 273 de metri. Tiroliana porneşte de la canion, urmează traseul drumului forestier din zonă, trece pe lângă cabană şi traversează pârâul Şapte Scări prin mai multe puncte.

Canionul Şapte Scări se află în Masivul Piatra Mare şi are o lungime de 160 de metri, cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, aflându-se la o altitudine de 948 de metri.

Tiroliana de la Cernica

Tiroliana de la Cernica, întinsă pe o distanță de 800 de metri, a fost o perioadă cea mai lungă tiroliană din țară.

Aventura la înălțime, pe toată lungimea tirolienei extreme, vei simți din plin satisfacția peisajului asupra lacului Cernica. Tiroliana are restricții de greutate de minimum 40 kg – maximum 100 kg.

Tiroliana are o lungime de 800 de metri și traversează lacul Cernica în aproximativ 3 minute. Este în continuare pe lista multora atunci când vor o aventură pe tiroliană în România.

Tiroliana de la Gărâna – Caraș-Severin

O tiroliană de 700 de metri lungime, a treia cea mai lungă tiroliană de un segment din țară, se află la Gărâna. Tiroliana începe din vârful pârtiei și coboară până la capătul acesteia. Are o diferență de nivel de 60 de metri.

Tiroliana Cheile Turzii

Sus de tot, la înălțime, pe toată lungimea tirolienei Arsenal te poți bucura de un peisaj de vis și de multă adrenalină.

Tiroliana este una dintre cele mai lungi din România, are 607 metri dintr-un singur segment, cu pornire de la o înălțime de 55 de metri. Viteza atinsă este între 40 și 70 km/oră.

Tiroliana de peste lac – Brașov

„Marea tiroliană peste lac” din Parc Aventura Brașov are o lungime de 300 de metri dus, 200 de metri întors, cu o înălțime maximă de 3 metri.

 

Check Also

Alte turnuri înclinate, în afara turnului din Pisa

Alte turnuri înclinate, în afara turnului din Pisa

Deși Turnul Înclinat din Pisa este cu siguranță cel mai cunoscut turn înclinat din Italia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *